Gazi Osman Pasa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Büryan (Perive)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DeRBeDeR
Gag
avatar


Erkek
Mesaj Sayısı : 231
Kayıt tarihi : 04/10/07

Kişi sayfası
Başarı Puanı:
Büryan (Perive) Img_left0/0Büryan (Perive) Empty_bar_bleue  (0/0)
Seviye:
Büryan (Perive) Img_left0/0Büryan (Perive) Empty_bar_bleue  (0/0)
Güçlülük:
Büryan (Perive) Img_left0/0Büryan (Perive) Empty_bar_bleue  (0/0)

Büryan (Perive) Empty
MesajKonu: Büryan (Perive)   Büryan (Perive) EmptySalı Mart 25, 2008 3:27 pm

BÜRYAN KEBABI (Perive)
Büryan (Perive) Buryan6gk

Kuyu içerisinde odun yakılarak, ateş köz haline getirilir. Kuzu etinin (Yırım gövde) but ve kol kısmı ayrıldıktan sonra, le en kemi i bırakılarak di er kemiklerden sıyrılır. Kemikli etler, kuyuya yerleşebilecek büyüklükte kulplu kazan içerisine konur, su ilave edilerek köz üzerine yerleştirilir. Kemiksiz etler, çember şeklinde bulunan demire yerleştirilmiş çengellere, 10-15 tane yarım gövde, le en kemi inden asılır ve kuyu içerisine havada kalacak şekilde duvarlara de meden daldırılır, kuyunun üstü metal kapak ile kapatılarak kenarları kül ile sıvanır. Pişme esnasında etin ya ı, kazanın içine damlayarak, kuyu içerisinde duman oluşmadan etin daha lezzetli pişmesi sa lanır. Ortalama 2-2.5 saat sonra pişen kemiksiz etler, kuyudan çıkarılarak tezgah üstüne asılır. Bıçak ile istenilen miktar kadar kesilerek tartılır ve kuşbaşı büyüklü ünde pide ekmek üzerine do ranarak, tuzlanıp taş fırında ısıtıldıktan sonra servis yapılır. Ortalama 3-3.5 saat sonra, kazan kuyudan çıkarılarak, pişen kemikli etler bir tepsi içerisinde tezgaha konur ve istenilen miktar kadar tartılarak, pide ekmek üzerinde tuzlanıp, taş fırında ısıtılarak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Büryan (Perive)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gazi Osman Pasa :: Hanımefendilerin Mekanı :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: