Gazi Osman Pasa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Perde Pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DeRBeDeR
Gag
avatar


Erkek
Mesaj Sayısı : 231
Kayıt tarihi : 04/10/07

Kişi sayfası
Başarı Puanı:
Perde Pilav Img_left0/0Perde Pilav Empty_bar_bleue  (0/0)
Seviye:
Perde Pilav Img_left0/0Perde Pilav Empty_bar_bleue  (0/0)
Güçlülük:
Perde Pilav Img_left0/0Perde Pilav Empty_bar_bleue  (0/0)

Perde Pilav Empty
MesajKonu: Perde Pilav   Perde Pilav EmptySalı Mart 25, 2008 3:29 pm

Perde Pilav Perde39az

Fes şeklindeki tencerelerde pişirilen perde pilav, Siirt'in en şöhretli misafir yeme idir.
Evvela yumurta, süt ve yağ ile yoğrularak hazırlanan hamur, özel tencereye yufka şeklinde sıvanır. Önceden kızartılan keklik veya tavuk eti, et suyu ile hafifçe pişen pirinçle birlikte, çeşitli baharat ve badem içi (veya ceviz) ile bezenerek bu tencereye konur, üzeri yine yumurtalı hamurla sıvandıktan sonra tencere kapa ı örtülür. bundan sonra bir müddet köz ateşin üzerinde döndürülerek pişirilir.
Hazır hale gelen perde pilav yeneceği sırada kapağı çıkarılır. Tencerenin ters yüz edilmesiyle tepside külah şeklinde duran nefis yemek, börek gibi kızarmış olan kabuğu yarılarak tabaklara dağıtılır. Perde Pilavı çevreleyen yufka sırrı, bademler (cevizler) erkek çocuğu, keklik eti mutluluğu ve barışı simgeler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Perde Pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gazi Osman Pasa :: Hanımefendilerin Mekanı :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: