Ispanaklı kaşarlı pide
Yapılışı: Ilık sütün içerisine kuru maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve yoğurt koyun. Aldığı kadar un ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğrulan hamur yarım saat kadar üzeri kapatılarak sıcak bir yerde mayalanana kadar bekletin. Hamur iki katı kadar kabarınca hamur mayalanmış demektir. Daha sonra mayalanan hamuru dört eşit parçaya ayırın. Her parçayı dikdörtgen biçiminde açın. Açılan hamurun içerisine bir soğan, bir miktar yağ, ıspanak, tuz ve karabiber ilave ederek hazırlanan harçtan koyun. Kenarlarını daha sonra pide şeklinde kıvırın. Rendelenmiş kaşarı üzerine serpin ve fırına verin. Pideler kızarınca fırından çıkarın.
Ispanaklı kaşarlı pide
MALZEME:
1 çay bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
İçi için:
1 soğan
Yarım kilo ıspanak
Tuz, karabiber
bende bu tarifi denemek istiyorum!